Meteorolojiden uyarı: Batı Karadeniz, Marmara ve Ege denizlerinde fırtına bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz, Marmara ve Ege bölgelerinde fırtına beklentisi nedeniyle bir uyarıda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, Batı Karadeniz’de halihazırda kuvvetli esen rüzgarın bu akşam doğusunda, yarın akşam batısında güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Batı Karadeniz’deki fırtınanın çarşamba günü öğle saatlerinde batıda ve akşam saatlerinde doğuda etkisini azaltması bekleniyor.

Marmara bölgesinde ise rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtına, çarşamba akşam saatlerinden sonra etkisini azaltacak.

Kuzey Ege’de, yarın öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan esecek fırtına, çarşamba öğle saatlerinde kuzeyde ve akşam saatlerinde güneyde etkisini kaybedecek.

Güney Ege’de ise yarın öğle saatlerinden itibaren güneyden esmesi beklenen rüzgarın 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Fırtına, çarşamba sabah saatlerinde güneyde ve akşam saatlerinde kuzeyde etkisini kaybedecek.

Denizlerdeki fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği konusunda uyarı yapıldı.

 

Exit mobile version