Gündem

Meteoroloji’den uyarı geldi: Hafta sonu planlarınızı iptal etmek zorunda kalacaksınız!

Türkiye geçtiğimiz hafta yoğun sağanak yağışların esiri olmuşken sıcaklıklar hafta ortasında yeniden yükselmeye başlamış, yağışlı hava, yerini bunaltıcı sıcaklara bırakmıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden ise son dakika hafta sonuna ilişkin hava durumu tahminleri yapıldı.

Meteorolojiden, hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin yapılan açıklamaya göre, yurt genelinde hafif serin bir hava beklenirken, yer yer de yağışlar etkili olacak. Önümüzdeki hafta ise yağışlar etkisini azalırken, sıcaklıklar bazı kentlerde mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

BUGÜNE DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) yaptığı son tahminlere göre; İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Samsun’un doğusu, Ordu, Çorum, Tokat, Bilecik, Bursa’nın güneyi ve Balıkesir’in güneydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanaklar bugün de devam edecek.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Çankırı, Ankara’nın kuzeyi ile Bolu, Karabük ve Kastamonu’nun güney kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ’NDE SON DURUM

Ege Bölgesi’nde hava az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.