Gündem

Meteoroloji’den uyarı geldi: Kavurucu sıcaklar geliyor! 40 dereceyi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bu defa soğuk ve yağışlı hava için değil, aniden artacak hava sıcaklığı için son dakika uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre artışa geçen hava sıcaklıkları zirve noktasına bu Pazar ulaşacak. Bazı bölgelerde sıcaklıklar 40 dereceyi bulacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Kocaeli, Sakarya, Çankırı, Karabük, Bolu, Düzce, Tokat, Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan çevreleri ile İstanbul’un Anadolu yakasının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

PAZAR GÜNÜ ZİVEYİ GÖRECEK

Pazar günü ise ülkede yaz ortası sıcaklıkları hakim olacak. Yurdun kuzeydoğusu hariç tüm şehirlerde sıcaklıklar 30 dereceyi aşacak, 40 derecelik değerlere kadar ulaşacak.

Pazar günü ise 2022’nin şimdiye dek gerçekleşecek en sıcak günü yaşanacak. Hava sıcaklığı İzmir’de 37, İstanbul’da 33, Ankara’da 32 dereceye ulaşacak. Aydın’da ise sıcaklıklar 40 dereceyi bulacak.