Hava Durumu

Meteorolojiden Yağış Uyarısı: Sağanak, Kar, Karla Karışık Yağmur…

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde yağışlı bir hava bekleniyor. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Doğu Anadolu'nun doğusunda ise karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacak. Ancak, hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 4 derece artması bekleniyor.

Hava Durumu tahmin raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; ülkenin doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bazı bölgelerde ise sağanak yağışlar ve gök gürültüsü bekleniyor. Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklığının genel olarak artacağı tahmin ediliyor. Ülke genelinde 2 ila 4 derece arasında bir artış bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olması bekleniyor. Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batman ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır’ın doğusunda kuvvetli yağışlar görülebilir. Bu durumda sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması önem taşıyor.