Meteoroloji’nin Açıklaması Üzdü! İzmir’e Bu Yüzden Kar Yağmadı!

İstanbul kara teslim olduğu zaman gündeme düşse de Türkiye’nin dört bir yanın beyaz örtüyle kaplandı. Antalya’da dahil çoğu şehirde kar yağarken İzmir soğuk hava koşullarına ve yağmura mecbur kaldı. Peki İzmir’e kar yağmayacak mı? Neden İzmir’e kar yağmıyor? Meteoroloji İzmir’e kar yağmamasının sebeplerini açıkladı. İşte İzmir’e kar yağmamasının sebebi…

İzmir Soğuğunu Çekiyor, Diğer İller Kar Eğlencesi Yapıyor!

Türkiye genelinde kar kendini gösterirken İzmir’e sadece soğuğu geldi. Türkiye’nin dört bir yanından kar manzaraları sosyal medya’da paylaşılırken İzmirli halk kar görebilmek için Ödemiş Bozdağ’a, Manisa Spil Dağı’na akın etmeye başladı. Kar konusunda mustarip olan İzmirliler, neden kar yağmadığını merak ediyordu. Kar neden yağmadı? kar İzmir’e de uğrar mı? Meteoroloji açıkladı.

Meteoroloji 2’inci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki günlerde yukarıdaki kesimler kar görebilir ancak İzmir merkezde yaşayanlar önümüzdeki günlerde de karın tadına varamayacak. Ancak çok soğuk olacağı konusunda İzmir merkezde yaşayanları uyaran Meteoroloji 2’inci Bölge Müdürlüğü, dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.

İzmir’e kar yağmamasının sebebi olarak da Meteoroloji ‘nin açıklaması “Soğuk havayla birlikte gelen yağışlı hava kütlesi önce Marmara, ardından Ege Denizine ve sonrasında da bir dönüş yaparak Muğla ve Antalya’ya uğradı. İzmir üzerinde, yağışa dönüşebilecek kütle olmadığı için herhangi bir kar yağışı gerçekleşmiyor. Nemli hava kütlesi Ege Denizi üzerinden geçerek Muğla ve Antalya’ya doğru yöneldiği için bize değil o illere kar yağışı getirdi. Bu nedenle İzmir’e kar yağmadı” şeklinde oldu. İzmir’de önümüzdeki günlerde soğukla birlikte yağmur da bekleniyor.

Exit mobile version