Metin Uca’nın cenaze töreninde gergin anlar: Vasiyetine karşı provokasyon girişimi

Ankara’da düzenlenen cenaze töreni, hayatını kaybeden televizyoncu Metin Uca için gerilimli anlara sahne oldu. Kocatepe Camii’nde yapılan cenaze namazı sırasında, iki kişi “Metin Uca’nın vasiyetinde cenaze namazı istemediği” iddiasıyla bağırarak provokasyon girişiminde bulundu.

Dilovası’nda geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren televizyon programcısı, yazar ve sunucu Metin Uca’nın (62) cenazesi, Ankara’da Kocatepe Camii’nde düzenlenen törenin ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda defnedildi. Cenaze törenine, birçok gazeteci, televizyoncu ve siyasetçi katıldı; aralarında TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka da vardı.

Provokatörler kaçarak uzaklaştı

Ancak cenaze namazı sırasında, iki kişi tarafından yapılan provokasyon girişimi, katılımcılar arasında tepkiye neden oldu. “Metin Uca’nın vasiyetinde cenaze namazı istemediği” iddiasını bağıran bu kişilere, cenazeye katılanlar “Utanmazlar, terbiyesizler, olay çıkarıyorlar” şeklinde tepki gösterdi. İki kişi, cami avlusundan kaçarak uzaklaştı.

Metin Uca’nın daha önce bir programda dile getirdiği vasiyetine göre, ölümden korkmadığını ve yakılarak ölmek istediğini belirtmişti. Ancak özgür bir ülkede olmadığımızı söyleyerek, vasiyetini gerçekleştirmenin mümkün olmadığını ifade etmişti. Cenaze töreni istemediğini ve hatırlanmak istemediğini vurgulayan Uca’nın naaşı, vasiyetine uygun olarak Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedildi.

Yakılmak istediğini söyleyen Uca’nın vasiyeti şöyle:

“Burası özgür bir ülke olsa yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu. Ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul Boğazı’ndan serpilmesini istiyorum. Ne yazık ki böyle bir şansım yok. İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum.”

 

Exit mobile version