Metro, metrobüs, otobüs seyahatlerini ücretsiz yapmak isteyen İstanbulluların dikkatine: Kartınız ile ücretsiz geçiş yapabileceksiniz!

Yeni dönemde Rusya- Ukrayna savaşına bağlı olarak artan akaryakıt fiyatları, ülke içerisinde ki toplu taşıma ücretlendirmelerinde de değişiklik gözlenmesine sebep oldu. Son olarak İBB tarafından gelen ulaşım zammı, vatandaşların bütçelerini derinden etkiledi. Bunun üzerine yeni bir kampanya düzenleyen İBB, ilgili şartları taşıyan vatandaşlara ücretsiz geçiş hakkı tanıyacağını açıkladı.

İstanbulkart Ücretsiz Geçiş Kampanyası

İBB UKOME geçtiğimiz haftalarda artan akaryakıt fiyatlarına istinaden şehir içi ulaşım fiyatlarına yüzde 40 oranında zam yapmıştır. Bu zam oranının İstanbullu vatandaşları bütçelerini zorlaması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi zaman zaman çeşitli ulaşım kampanyaları geliştirmektedir. Bu kampanyalardan biri de 15 Mayıs tarihine kadar geçerliliği olan ücretsiz geçiş kampanyası olarak duyurulmuştur.

İBB tarafından geliştirilmiş olan ücretsiz geçiş kampanyasına göre 15 Mayıs tarihine kadar İstanbulkart Mobil uygulamasını indiren ve kampanyaya katılan tüm İstanbullu vatandaşlara, QR ödeme ile gerçekleştirdikleri ilk geçişin ücreti, geri iade edilecektir. Söz konusu iade tutarı azami olarak 7,67 TL olarak belirlenmiştir.

İstanbulkart Ücretsiz Geçiş Kampanyasının Ayrıntıları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbulkart kullanıcısı vatandaşlar için özel olarak geliştirmiş olduğu ücretsiz geçiş kampanyasından yalnızca bir kereliğine yararlanılabilmektedir. Mobil uygulama ve SMS aracılığı ile kampanya izinlerinin onaylanmamış olması, kampanyadan yararlanmaya engeldir.

İstanbulkart Ücretsiz Geçiş Kampanyası Başvurusu Nasıl Yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbulkart kullanıcısı vatandaşlar için geliştirmiş olduğu ücretsiz geçiş kampanyasına, İstanbulkart Mobil uygulaması aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir. Açılan ekranda istenen bilgilerin doldurulması ve gereken kampanya izinlerine onay verilmesi, kampanyaya katılım sağlanması için yeterlidir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yukarıda ayrıntıları paylaşılmış olan kampanyalarına ek olarak birçok kampanya düzenlemektedir. İstanbulkart kullanıcılarını yakından ilgilendiren ulaşım kampanyalarının ayrıntıları İstanbulkart Mobil uygulaması aracılığı ile paylaşılmakta ve söz konusu kampanyalara yine mobil uygulama ekranı üzerinden başvuru yapılabilmektedir.

Exit mobile version