Metro ve tramvay grevine ESHOT çözümü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, metro ve tramvay grevine ilişkin çözümünü paylaştı. Soyer, “ESHOT çalışanlarımızın özverisiyle, metro ve tramvay hatlarının grev nedeniyle hizmet vermediği her noktaya ulaşıyoruz. 150’nin üzerine çıkan ek seferlerimizi daha da çoğaltacağız. Bu süreçte kimse daha fazla mağdur olmasın istiyoruz” dedi.

Taksiciler isyanda

Grev nedeniyle oluşan trafik taksicileri de isyan ettirdi. Daha az müşteri, daha çok trafik ve uzun yol yaptıklarını paylaşan taksiciler grevin kazançlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Vatandaş greve tepkili

Metro ve tramvayda uygulanan grev nedeniyle işe geciken, evine geç giden vatandaşlar, metro ve tramvay işçilerinin toplu sözleşmede talep ettiği ücreti fazla bulduğunu söylüyor. Soyer’in işçilere önerdikleri maaş oranını paylaşması üzerine vatandaşlar, “Bu devirde 25 bin az para mı? Onu alamayanlar var” diyerek tepki gösteriyor.

Metro ve tramvay grevi ne zaman sona erecek?

Öte yandan grev uygulamasında ilk gün sona erdi. Henüz Demiryol-İş Sendikasından ya da İzmir Büyükşehir Belediyesinden anlaşma yapıldığına dair bir açıklama gelmedi.

Exit mobile version