Politika

Metropoll Araştırma anket yaptı! İşte Erdoğan’ın iki rakibi!

Metropoll Araştırma Şirketi çok tartışılacak bir ankete imza attı. İşte ankete göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday gösterilmeleri halinde Cumhurbaşkanı'na en yakın gözüken isimler!

Metropoll araştırma, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en yakın isimlerin kimler olduğunu ortaya koymak için bir anket düzenledi. Yapılan anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı için Erdoğan’la en yakın yarışa giren iki isim; Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş.

Metropoll araştırma, düzenlediği anketle ilgili bilgileri paylaştığı sayfasında şu ifadelere yer verdi:

“Olası Cumhurbaşkanlığı seçimi senaryolarında da belli lider figürlerinin toplum nezdinde ön plana çıktığı; “ittifaklar doğrultusunda” bazı isimler üzerinde ortaklaşıldığı göze çarpmakta. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı aday gösterilmeleri halinde, yaklaşık %43-43,5 oranında destek topluyorlar. Meral Akşener de %38,3 seviyesinde destek buluyor. Bu üç ismin de Millet İttifakı’nın oy potansiyelini daha önce gündeme gelen Muharrem İnce ve Abdullah Gül gibi isimlerden daha ileri taşımakta olduğu gözleniyor.”