MGM uyardı: Toz taşınımı ve kuvvetli yağışlara dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), birçok kente toz taşınımı ve yağış uyarısında bulundu ve vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

MGM’nin son değerlendirmelerine göre, ülkenin genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim. Özellikle Denizli, Aydın‘ın doğusu, Muğla‘nın iç kesimleri, Antalya’nın içbatı kesimleri ve Hatay kıyılarına ek olarak Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri (Ardahan, Kars, Iğdır ve Van hariç) ile Muğla, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Eskişehir, Konya’nın batısı, Tokat ve Karaman çevrelerinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İç Ege’de toz taşınımı bekleniyor

Ayrıca, İç Ege bölgesinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı ve Hatay kıyılarında, Doğu Akdeniz, Malatya, Bingöl, Muş ve Bitlis çevreleri ile Niğde ve Kayseri’nin doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege ile Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olasılığı bulunuyor. Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda da toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklıkları düşüyor

Hava sıcaklığının yağış alan bölgelerde azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin edilirken, diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği olmayacak ve mevsim normallerine yakın seyredeceği öngörülüyor. Rüzgarın genellikle batı ve güneybatı, doğu kesimlerde ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği bekleniyor.

Yağışların kuvvetli olması bekleniyor

MGM, kuvvetli yağış uyarısında da bulunarak, “Yağışların gece saatlerinde Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı ve Hatay kıyılarında, Doğu Akdeniz, Malatya, Bingöl, Muş ve Bitlis çevreleri ile Niğde ve Kayseri’nin doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar olabileceği ve bu nedenle sel, su baskını, ulaşım sorunları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir” dedi.

Ege Bölgesi hava durumu

Ege Bölgesi’nde ise parçalı ve az bulutlu bir hava görüleceği, ancak özellikle Aydın’ın doğusu, Muğla’nın iç kesimleri, Denizli ve Kütahya çevrelerinde öğleden sonra sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer pus ve sis olayları yaşanabilir.

AFYONKARAHİSAR 7°C, 22°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ 13°C, 27°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatleri ile öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 14°C, 26°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA 13°C, 29°C
Parçalı bulutlu

MUĞLA 11°C, 29°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatleri ile öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Exit mobile version