MGM’den 9 il için flaş uyarı kar yağışı uyarısı! Ege’de kar yapacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) resmi internet sayfası üzerinden 9 il için kar yağışı uyarısında bulundu. Peki, hangi illerde kar bekleniyor? Ege’de kar yağacak mı?

Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları için MGM, 17 Ocak Pazar gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu resmi internet sitesi üzerinden yayınladı. Yayınlan rapor ile beraber Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis ile Hakkari, Şırnak, Erzurum ve Van için kar yağışı uyarısında bulundu.

Kurum tarafından yapılan uyarıda, ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde kar yağışı, buzlanma, don ve yüksek kesimlerde çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Bu geceden itibaren yağış bekleniyor

Ege Bölgesi’nde ise yarın iç kesimlerde yağış bekleniyor. MGM tarafından EGE Bölgesi’ne ilişkin yapılan tahminlerde, “ Yağışların bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar olmak üzere Güney Ege kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bu akşam ve gece saatlerinde Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.” İfadeleri kullanıldı.

HABERLERİMİZİ TELEGRAM’DAN DA TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ. 

http://t.me/egehaber

Exit mobile version