MGM’den İzmir için çamur yağışı ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından İzmir geneli için çamur ve sağanak yağış uyarısında bulundu. MGM’den yapılan son dakika hava durumu açıklamasında; ‘’Çanakkale ve Balıkesir’in kuzey kesimleri, öğleden sonra Aydın, İzmir ve Manisa geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek’’ dedi. İşte, İzmir başta olmak üzere tüm Ege bölgesi için yarın ki hava durumu tahmin raporu…

İZMİR’E ÇAMUR YAĞACAK

Yapılan son değerlendirmelere göre; İzmir genelinde gece saatlerinden itibaren toz taşınımı beklendiğinden görüş azalması ve yağış alan yerlerde yağışın çamur içermesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Marmara’nın güneydoğusu, İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), Güney ve İç Ege bölgesi ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ( Çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, ağaç veya direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz’de toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve iç kesimleri ile Aydın ve Denizli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

A.KARAHİSAR 12°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İZMİR 18°C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı

MANİSA 17°C, 26°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinde hafif sağanak yağışlı

MUĞLA 13°C, 24°C

Parçalı bulutlu

EGE DENİZİ HAVA DURUMU

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de doğu ve kuzeydoğu, güneyi güneydoğudan 4 ila 6, Güney Ege’de güney ve güneydoğudan 6 ila 8, gece saatlerinden itibaren 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, güneyinde 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi, fırtına anında orta.

Exit mobile version