Gündem

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı’dan asgari ücret açıklaması: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm, Temmuz’da zam gelecek

Türkiye’nin gündeminde son dönemlerde asgari ücrete yapılması tartışılan ikinci zam uygulaması yer alıyor. Artan enflasyon sonrası asgari ücretin yetersiz kaldığına ilişkin tepki ve söylemlerin artması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu konuya dahil olmuş ve gerekirse yıl içinde asgari ücrete ikinci zammın yapılabileceğini belirtmişti. Muhalefetten ve bakanlıklardan gelen açıklamalar sonrasında konuya ilişkin bir kritik açıklama da MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’dan geldi. Sancaklı, partisinin Gölcük İlçe Başkanlığı’nda yapılan toplantıya katıldı ve burada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü belirterek, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacağını dile getirdi.

Saffet Sancaklı: Temmuz Ayında Maaşlara Zam Gelecek

MHP Gölcük İlçe Başkanlığı’nda partisinin toplantısına katılan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, toplantıda kritik açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ifade eden Sancaklı “İnşallah Temmuz ayı ile birlikte asgari ücretten tutun da emeklilerimize kadar birçok çalışan ve emeklilerimizin maaşlarına zam yapılacak. Çiftçilerimizin kredilerinde kolaylık sağlanacak” sözlerini dile getirdi.

Kocaeli Gazetesi’nden Serhat Güneş’in haberine göre Sancaklı açıklamalarının devamında ise “Halkımızın yanında olmaya devam edecek olan Cumhur İttifakı bunu her alanda göstermeye devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 gün önce imzaladığı kararname ile çiftçilerimizin borçlarının yüzde 75’ini devletimizin ödeyeceğini ilan etti. Temmuz ayında da maaşlara zam gelecektir” dedi.

Bakan Vedat Bilgin’in Açıklamaları

TÜİK verilerine göre Şubat ayında yıllık enflasyon %54,44 seviyesine kadar yükseldi. Yükselen enflasyon karşısında asgari ücrete uygulanan zam da erimeye başladı. Bu da asgari ücretin yıl ortasında güncellenmesi tartışmalarını gündeme getirdi. Gündeme gelen tartışmalar sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez asgari ücreti yüzde 50 üzerinde arttırdık. Bu günlerde yeniden asgari ücret tartışmalarını anlamlı bulmuyorum. Çünkü gerekeni enflasyon farkı ile yaptık. Bu durumlarda işçiyi de işvereni de düşünmek lazım” sözlerini dile getirmişti.