Gündem

MHRS’de yeni sistem pazartesi günü başlayacak: Bakan Koca’dan hastane randevusu açıklaması!

MHRS randevu sisteminde değişiklik yapılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevu sistemiyle ilgili bir açıklamada bulundu. Bakan Koca, pazartesi gününden itibaren başlayacak olan uygulamayı duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS’de yeni sistemi açıkladı. MHRS’de ‘onaylı randevu’ sisteminin pazartesi gününden itibaren başlayacağı kaydedildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bakan Koca, “Sistem artık şöyle işleyecek; ertesi gün randevusu olan her vatandaşımız akşam saat 20.00’ye kadar randevusuna onay verece veya gelemeyeceğini bildirecek.” dedi.

MHRS’DE YENİ SİSTEM

“Tercih atıl kalma riski olan randevu muayene ye kaldı buna rağmen randevulu ve randevusuz bakılan hasta sayısı neredeyse eşittir. Geçen yıl 23 milyon kişi aldığı randevulardan en az birine gelmedi. Nüfusun yaklaşık dörtte biri demek. 3-4 saat kala iptal edilen randevu sayısı ise 21 milyon. Bu gibi sebeplerle randevu kapasitesinin yüzde 30’u kullanılamadı.

“Eskiden kamu hastaneleri denince anlaşılan ile bugünkü aynı değildir. Söz konusu başarı kamu hastanelerine yönelişi her geçen gün artırmaktadır bu tercihi kamu hastanelerinde pandemi öncesi dönem ile şimdi bakılan hasa sayılarını karşılaştırınca görüyoruz. Bu ve özel sektörün sağlık hizmetlerindeki payının azalması kamuya talepte artış demektir. Talep ise yeni randevu anlamına gelmektedir. Randevu sorununun bir sebebi de budur. Başarı beraberinde bir sorun da getirmiştir.

PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK

“Sistem artık şöyle işleyecek; ertesi gün randevusu olan her vatandaşımız akşam saat 20.00’ye kadar randevusuna onay verece veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme onaylı randevu sistemi, MHR’de başlatılan bu yeni döneme onaylı randevu dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor.

Yeni randevu uygulamasında 65 yaş üstü ve kanser hastaları onaydan istisna olacak. Boş kalan her bir randevuda sistemden randevu alamayıp talep bırakmış hastalarımıza ulaşacağız. Öncelik talep bırakan hastalarda olacak

ŞEHİR HASTANESİ AÇIKLAMASI

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘En büyük hayalim’ dediği şehir hastanelerinin her ilimizde kurulmasını hedefliyoruz.

MUAYENE SÜRESİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, muayene süresine ilişkin uygulamalarının 10 dakika olduğunu belirterek, “2 dakika uygulaması söz konusu değil. Anlık olarak dijital ortama düşen görüntü servis edilerek 1-2 dakikada muayene ediliyormuş algısı oluşturuldu. Böyle bir uygulama söz konusu değil” dedi.