GündemKamu

MHRS’den randevu alacaklar dikkat: Gitmezseniz 15 gün boyunca…

Sağlık Bakanlığı’ndan alınan son dakika bilgisine göre devlet hastanelerinde yeni bir uygulama başlatıldığı açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastane randevularına yeni bir düzenleme getirildiğini randevu alıp gitmediğiniz taktirde 15 gün boyunca o bölümden randevu alamayacağınızı duyurdu.

HER 4 RANDEVUDAN BİRİNE GİDİLMEDİĞİ ÖĞRENİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı önceki aylarda yüzde 30 iken, bu oran ekim ayında yüzde 25’e indi, şu anda yüzde 21’de indiğini belirtti. Bakan Koca, her 4 randevudan birine gidilmediğini açıklamış ve randevu bulamama sorununun önemli bir nedeninin de bu olduğunu belirtmişti.

“15 GÜN BOYUNCA AYNI BÖLÜMDEN RANDEVU ALAMAYACAK”

Sabah’ta yer alan habere göre; Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) yoğunluğunun önüne geçmek için yeni bir adım atıldığının altını çizen Bakan Koca ‘Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak. Ancak ani rahatsızlığı nedeni ile acil servise gitmesine veya bir başka rahatsızlığı nedeni ile ilgili branş doktoruna muayene olmasına kısıtlama söz konusu değil’ dedi. Koca ayrıca bundan sonra, ‘Oradan da buradan da randevu alayım, sonrasına bakayım’ dönemi kapanıyor.