Miçotakis – Erdoğan görüşmesi Yunan basınında yankı buldu: Beklentileri aşan ziyaret

Yunan basını, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesini “Beklentileri aşan ziyaret” tanımıyla duyurdu. Ta Nea gazetesinin “Geleceği olan diyalog” başlığı ile servis ettiği haberde “beklentileri aşan ziyaret” olarak tanımlanan Miçotakis ve Erdoğan görüşmesi için “Beklenenden daha iyi bir iklimde gerçekleşti” ifadeleri yer aldı. Bir süredir İsrail, Ermenistan gibi ülkelerle diplomasi ayağında normalleşme adımlarını yürüten Türkiye’nin Yunanistan ile olan ilişkileriyle ilgili atılan atımlarda, Rusya-Ukrayna savaşı da ele alındı. Söz konusu görüşmede hem Türkiye’nin hem de Yunanistan’ın NATO üyesi ülkeler olduğu hatırlatıldı.

Türkiye ve Yunanistan’ın NATO Ülkeleri Olduğu Hatırlatıldı

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Miçotakis ile Erdoğan arasındaki görüşme, Yunan basınında “Beklentileri aşan ziyaret” olarak yorumlanırken, iki lider arasındaki ilişkilerde iyileşmenin net olduğu da belirtildi. Söz konusu görüşme adına haberde, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırıları için “Yunanistan ve Türkiye’nin, kuzeye yönelik ortak güvenlik sorunları ile karşı karşıya olan iki NATO üyesi ülke olduğunu hatırlattı” ifadeleri yer aldı. Söz konusu haberde ayrıca Yunanistan’ın Ege’de ve Doğu Akdeniz’de sakin bir ortam ile Atina ve Ankara arasındaki tüm iletişim kanallarının açık olmasını beklediği de belirtildi.

“Uzun Bir Aradan Sonra İki Müttefik Gibi”

Söz konusu görüşmeye ilişkin olarak Eleftheros Tipos gazetesi “Olumlu adımlar” başlığını kullanırken, iki liderin görüşmesinin olumlu havada geçtiği belirtildi. Haberde olumlu atmosfere vurgu yapıldı ve bu atmosferin korunması durumunda Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi’nin (YDİK) sonbahar döneminde Selanik’te yeniden toplanabileceği ve Türkiye ile Yunanistan heyetlerinin Güven Artırıcı Önlemler için Nisan ayında bir araya gelebilecekleri ifade edildi. Haberde ayrıca uzun bir aradan sonra iki liderin iki müttefik gibi görüştüğü izleniminin oluştuğu ifade edilirken “İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve pozitif gündeme, enerji konusu da dahil olmak üzere, özel bir vurgu yapıldı” sözleri yer aldı.

Exit mobile version