Migros 26 şubesi bulunan İzmir merkezli dev firmayı satın aldı

Türkiye’nin önde gelen market zincirlerinden Migros, İzmir merkezli Hobi Parfümeri’yi satın aldı. Hobi Parfümeri’nin Türkiye genelinde 26 şubesi bulunuyor. Yapılan açıklamada, Rekabet Kurumu izniyle gerçekleşen satın alma işleminin 15 gün içinde tamamlanacağı belirtildi.

Hobi Parfümeri, 1988 yılından beri kozmetik sektöründe faaliyet gösteriyor. Migros’un, Hobi Parfümeri’nin 26 şubesine yapacağı yatırımın detayları ise açıklanmadı.

69 yıldır hizmet veriyor

Migros, 1954 yılında İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı Fahrettin Kerim Gökay’ın öncülüğünde İstanbul Belediyesi tarafından kurulan bir perakende zinciri olarak biliniyor.

Koç Holding’in 1975 yılında Migros’un hisselerini satın almasıyla büyüme sürecine giren şirket, 1991 yılında halka arz edildi. Migros, 1990 yılı sonlarında büyük ölçekli mağazacılığa geçiş yaparak, 2005 yılında Tansaş’ı satın alarak bünyesine kattı.

2020 itibarıyla 2213 Migros, 61 Macrocenter ve 30 Ramstore mağazasıyla faaliyet gösteren Migros, online alışveriş uygulamalarıyla da müşterilerine hizmet veriyor.

Migros mağazaları M, MM, MMM ve 5M kategorilerine ayrılmış durumda. M Migroslar, gıda dışı temel ürünleri sunarken, MM Migroslar daha çeşitli ürün seçeneklerini içeriyor. MMM Migroslar, mağaza içinde tekstil, elektronik, kitap ve kozmetik ürünleri sunarken, 5M Migroslar gelişmiş mağaza içinde çeşitli ürünleri barındırıyor.

Exit mobile version