MİGROS, A101, ŞOK, BİM gibi zincir marketlere önemli düzenleme geldi! Artık o şekilde satamayacaklar.

Türkiye’de corona virüsü salgını döneminde marketler ile ilgili pek çok düzenleme yapılmıştı. Son gelen bilgilere göre ise MİGROS, A101, ŞOK, BİM gibi zincir marketler dahil olmak üzere, soğuk zincire tabi ürünler, soğutulduktan sonra paket kullanımına uygun frigorifik araçlarla taşınacak ve kapalı alanların dışında satılamayacak.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, “Sebze Ve Meyvelerin Toptan Ve Perakende Ticaretinde
Uyulması Gereken Standartlar Hakkında Tebliğ” yayımlandı. Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğe göre, Greyfurt, limon, mandalina, nar, portakal, turunç, elma, armut ve ayva ise ekim-mart döneminde açık alanda satılabilecek. Soğuk zincire tabi ürünler, soğutulduktan sonra paket kullanımına uygun frigorifik araçlarla taşınacak ve büyük mağaza ve zincir mağazalarda kapalı alanların dışında satılamayacak.

Büyük mağaza ve zincir mağazalarda yıl boyu açık alanda satılabilecek ürünler balkabağı, beyaz lahana, karpuz, kavun, kestane, taze mısır, muz, taze nohut, patates, kuru sarımsak, kuru soğan, tatlı patates, üvez, yer elması, yeşil kabuklu fındık, zencefil ve badem olarak açıklandı.

KAPALI VE AÇIK ALANLARDA SATILACAK ÜRÜNLER

Soğuk zincire tabi ürünler ahududu, böğürtlen, çilek, dut, erik, Frenk üzümü, incir, kabak çiçeği, kayısı, kızılcık, kiraz, kuşkonmaz, mango, mangostan, mantar, yaban mersini, nekdarin, çarkıfelek, ejder meyvesi, soya filizi, şeftali, Trabzon hurması, üzüm, vişne, yeni dünya ve zerdali olarak belirlendi. Söz konusu tebliğ 1 Temmuz 2022’de yürürlüğe girecek.

Marketlerde satış yasağı kalkıyor

Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde izin verilmiyor. Ancak 1 Temmuz tarihinde sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırılacak. Bu nedenle marketlerdeki ürünlerdeki yasağın da kalkması bekleniyor.

Exit mobile version