Ekonomi

Migros Bayilik (Franchise) Başvurusu, Şartları ve Ücreti

Migros’un Türkiye’deki serüveni yaklaşık 70 yıl öncesinde başlamıştır. İsviçre menşeli bir süpermarket zinciri olan Migros’un uluslararası ünü “ucuzluğun kralı” üzerinedir. Bu popülaritesi 1954 yılında Türkiye’ye de getirilmeye karar verilmiş dönemin kamu yetkililerince İstanbul’da ilk şubesi açılmıştır.

1991’de halka açık bir marka haline gelen Migros ayrıca Türkiye’deki ilk sanal market mağazacılığı ününe sahiptir. Migros sanal market, haftanın her günü ve her saati müşterilerine online sipariş hattı sunar. Migros sanal marketleri ile Migros alışveriş mağazaları arasında herhangi bir fiyat veya kampanya farkı bulunmaz. 1997 yılı itibariyle sanal mağazacılığı olan Migros Marketler zinciri, kalite ve güvence vaat eder.

Migros bayiliği almak isteyenler için herhangi bir temsil bulunmamaktadır. Zira Migros’un bugüne dek açılan her mağazası kendi bünyesinde açılan ve işletilen şubelerdir.  Migros mağazası bayiliğini almak isteyenler için Migros’un bayilik sistemini kullanmadığı bilinmektedir.

Migros Bayilik Şartları Nelerdir?

Migros, franchise başvurusu almaması sebebiyle Migros bayiliği şartları bulunmaz. Ancak Migros mağazaları için uygun mekanı olanlar bu mülklerini kiralayabilirler. Migros büyüme ve şube açma kararlarında dışarından iş yeri kiralama hizmeti alır. Bir mülkü olan Migros’a kiralamak isteyen gayrimenkul sahipleri aşağıdaki şartları yerine getirerek işyerini kiralamak için Migros’a başvuruda bulunabilirler;

  • Mülk sahibi mülkün kendi kimliğine kayıtlı olduğunu Tapu İdaresi benzeri resmi kurum belgeleri ile kanıtlaması gerekir
  • Mülkün metrekaresinin Migros mağaza tasarımı ve büyüklüğünü karşılayacak yapıda olması gerekir
  • Kiralanacak mülkün Migros’un depolama hizmetlerini karşılayacak büyüklükte olması gerekir
  • Kiraya verilecek mülkün konumunun işlek bölgede bulunması gerekir. Buna göre, okul sahaları, AVM yakınlarında veya bünyesinde, hastane, öğrenci yurtları benzeri konaklama hizmetlerinin ve nüfusunun yoğun olduğu konumlar tercih sebebidir.
  • Mülkün mağazacılık hizmetlerinin yürütülebileceği pozisyonda olması gerekir.

Yukarıdaki koşulları sağlayan mülk sahipleri Migros kurumsal iletişim adresleri üzerinden iş yeri kiralama başvurusunda bulunup işletme yetkililerinden bilgi alabilir.

2022 Migros Franchise Bedeli Ne Kadar?

Migros franchise ücreti yoktur. Nitekim Migros franchise vermemektedir. Franchise yerine iş yeri kiralama kararlarıyla hareket ettiği görülür. Bu durumda mülk sahipleri Migros’a işyeri kiralamanın avantajlarından yararlanabilir.

Migros Bayiliği Nasıl Alınır?

Migros bayiliği almak için başvuruda bulunacakların şimdiye dek kabul gören başvurunun duyulmadığını söylemekte fayda vardır. Migros bayilik başvurusu kabul etmezken kiralayacak mekanı olanların işyeri önerilerine olumlu yaklaşmaktadır.

Migros’a iş yeri kiralamak isteyenler ilgili belge ve izinlerini sonraki süreçte ibraz etmek üzere hazırlayarak iş yeri kiralama talebi için işletme ile irtibata geçebilir. İşletilmeyen boş olan mülklerin sahipleri, Migros’un mülkün bulunduğu sahada yatırım kararın olması üzerine gayrimenkullerini kiralayabilirler. Bunun için iş yerini kiralamayı düşünenler Migros’un kurumsal iletişim adreslerini kullanarak başvuru yapabilirler.

Migros kurumsal iletişim adresleri aşağıdaki gibidir;

Migros Web Adresi: https://www.migros.com.tr/

Migros Mail Adresi: iletisim@migros.com.tr

Merkezi Telefonu: 0 216 579 30 00

Faks: 0 216 579 35 00

Migros’nin Kaç Tane Bayisi Var?

Migros bayi sayısı 2 binden fazladır. Migros’un tüm şubeleri kendi bünyesinde kurumsal personeliyle açmış olduğu mağazalardır. Duyurulan son rakamlara göre Migros’un Türkiye’nin 81 ilinde 2316 adet şubesi bulunur.

Migros Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası Nedir?

Migros müşteri hizmetleri telefon numarası 0850 200 40 00 ile işletmeyle irtibata geçilip, merak edilen konularda destek sağlanabilir. Ayrıca Migros’un canlı destek hattı bulunur. Migros WhatsApp hattı 0530 300 1 300 numarası üzerinden canlı destek hizmeti verir. Hem müşteri hizmetleri hattı hem de WhatsApp destek hattı 7 gün boyunca sabah 8:30 gece 12:00 saatleri arasında çağrılara aktiftir.