Migros, BİM, ŞOK, A101 market yarın açık mı?

Tam kapanmanın sona ermesine son iki gün kaldı. Bu nedenle vatandaşlar market yasağının sona erip ermediğini merak ediyorlar. Peki, yarın Migros, BİM, ŞOK, A101 market yarın açık mı?

Corona virüsü pandemisi nedeniyle ülkemizde 17 Mayıs tarihine kadar tam kapanma uygulanmasına karar verildi. Kapanma sürecinde marketlerin de çalışma saatleri güncellendi. Bu nedenle vatandaşlar internet sayfalarında sık sık marketlerin çalışma saatlerini araştırıyorlar.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelgeye göre Migros, BİM, ŞOK, A101 gibi zincir marketler 17 Mayıs tarihine kadar Pazar günleri kapalı olacak. Ancak hafta içi ve Cumartesi günleri bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecekler.

Hangi ürünlerin satışı yasak?

Marketlerde kısıtlama süresince sadece temel ihtiyaç ürünleri satılabiliyor. Marketlerde elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye gibi ürünlerin satışına ise izin verilmiyor.

Exit mobile version