Migros’ta kuzu pirzolanın kilosu sadece 125 TL

Bugün, kasaplarda kuzu kıymanın kilosu 170 TL’ye kadar çıkarken Migros marketlerinde kuzu pirzolanın kilosu sadece ve sadece 125 TL’den satıldığını emin olun çoğunuz bilmezsiniz. Ki, geçen ay (2022 Kasım Ayı) bu 105 TL idi. Evet, yanlış duymadınız yada abartılı bir haber başlığı da değil bu. Migros marketlerinde kuzu pirzola dahil, tüm kuzu eti çeşitlerini sadece 125 TL’den almanız mümkün… Peki, fiyat etiketleri o kadar yüksek gösterilmesine rağmen bu nasıl mümkün olabilir? İşte detaylar…

Bir takipçimiz bundan 3 ay öncesinde Migros marketlerinde, kuzu pirzola dahil tüm kuzu eti çeşitlerinin sadece 93 TL olduğunu belirtmişti. Biz egehaber.com olarak bu konuyu araştırdık ve bizzat bizlerde kuzu etinin kilosunu sadece o ayda 93 TL’den aldık. Evet, külbastısından, kıymasına, but etinden inciğine, pirzolasından gerdan etine kadar tüm hepsini sadece 93 TL’den aldık.

Geçtiğimiz Kasım ayında da aynı çeşit etleri bu kez 105 TL’den aldık. Ama bu ay yine zamlanmıştı ve bu kez 125 TL’den aldık. Halbuki, et reyonlarında yazılan etiketler bundan çok ama çok fazlaydı. Peki, herkes alabilir mi? Evet alabilir? Peki, nasıl? Çok basit, hemen anlatalım;

Öncelikli olarak, bu fiyatlardan alabilmek için 1 kilo, 2 kilo almayı aklınızdan çıkarın. Eğer kırmızı etten tasarruf etmek ve kaliteli eti ucuza yemek için maalesef 1-2 kilo yerine, kuzuyu karkas olarak almak zorundasınız. Yani, kuzunun tüm gövdesini satın almak zorundasınız. Ha, hemen şunu da belirtelim ki, Migros’tan karkas kuzu eti aldığınızda, et reyonuna bakan usta kasaplar bu karkası sizler için parçalıyor ve gerektiği yerlerini isteğe bağlı olarak kuşbaşı veya kıyma yapıp, paketleyip öyle veriyor.

Migros’tan karkas et almak için öncesinden sipariş vermelisiniz. Sipariş verdiğinizde, genelde 2-3 gün içerisinde siparişiniz markete geliyor ve kasaplar etinizi, istediğiniz şekilde tabaklayıp sizlere teslim ediyor.

Eğer, Migros’tan bu şekilde alırsanız etinizi, hem çok daha düşük bir fiyata et tüketmiş olursunuz, hem de öyle kasapların kuzu diye yutturduğu koyun etini yememiş olursunuz.

Exit mobile version