EğitimGündemSağlık

Milli Eğitim Bakanı Özer’den Flaş Eğitim Açıklaması!

6 Eylül ile birlikte okullar alınan kararlar doğrultusunda yüz yüze eğitime başlamış ve 1,5 yıldır online eğitim gören öğrenciler, okullarına ve öğretmenlerine kavuşmuştu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk canlı yayınında yüz yüze eğitim ile alakalı soruları cevapladı. Bakan Özer, “Türkiye genelinde 71 bin 320 okulumuzda 850 bin sınıfımız var. 6 Eylül’den bugüne kadar yaklaşık 5 bin 900 kapatılan sınıf tekrar açıldı.” ifadelerini kullandı.

Okullarda Alınan Önlemler Yeterli

Okullarda salgın kapsamında alınan önlemlerin yeterli olduğunu dile getiren Özer, salgında okullardaki sürecin sekteye uğramaması için il ve ilçe bazlı değil sınıf bazlı karar alındığını belirtti. Salgın nedeniyle kapatılan okulların sayısı sorulduğunda ise Özer, “Türkiye genelinde 71 bin 320 okulumuzda 850 bin sınıfımız var. 6 Eylül’den bugüne kadar yaklaşık 5 bin 900 kapatılan sınıf tekrar açıldı. Asıl olan şu, okullarımız açık ve yüz yüze eğitim devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Özer, “En Güvenli Yer Okullarımız”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer şu anda en güvenli yerlerin okullar olduğunu belirterek, “Toplumda, özellikle bizim ülkemizde şu an en güvenli yer okullarımız. Çünkü kuralların uygulandığı, sadece okul yöneticilerin ve öğretmenlerin değil velilerin de birebir takip ettiği bu kadar denetimin olduğu toplumsal mekan yok.”  dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde kapanan okul sayısının çok daha fazla olduğunu dile getiren Özer, Türkiye’de bu oranın Yüzde 1’in altında bir dağılımda bulunduğunu dile getirdi. Özer, “ABD’de okul sayısının yüzde 2’si kapalı. Türkiye’de kapanan sınıf oranları oldukça düşük.” açıklamasını yaptı.

Şu Anda Vaka Sayıları Kaygı Verecek Boyutta Değil, Okullar Kapanmayacak

Kapanan okullar olduğuna yönelik tartışmalara da açıklık getiren Özer,”71 bin 320 okulumuz var. Az derslikli okul sayımız çok yüksek. Bu şu demek, kapanan okul da olabilir. İki tane okulumuz kapandı. Bir tanesi özel öğretim kurumu, anaokulu 6 derslikli, bir tanesi de spor lisesi, 3 dersliği var. 3 derslik kapandığı için okul kapandı ama 14 gün sonra okul açılacak. Toplumun buna alışması lazım, vaka artışı olabilir, okullar kapanabilir, önemli olan açık olan okulların varlığını sürdürmesidir. Şu andaki (vaka) oranlarımız bizim için kaygı verecek, alarm verecek bir düzeye ulaşmadı, onun için okullarımızı kapatmayacağız.” dedi.