Milli Eğitim Bakanlığı Covid-19 Kapsamında Okullarda Alınacak Tedbirleri Duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu. Yüz yüze alınacak tedbirler belirlendi. Alınan kararlar okulların açılmasıyla birlikte  uygulanacak. 81 ile dağıtılan yazıya göre hazırlık ve sorumluluk sınıflarında yapılacak olan yeterlilik sınavları 1-12 Eylül tarihlerinde uygulanacak.

Uygulanacak bu sınavlarda öğrenciler 2019 ve 2020 eğitim öğretim yılındaki derslerinden sorumlu olacak. Öğrenciler girecekleri sınavlardan 2019-2020 eğitim öğretim yılının 1. dönem konu ve kazanımlarından sınava tabi tutulacaklar.

Haber Türk’ün haberine göre, Resmi ve özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden Sağlık Bakanlığı e-Nabız Sisteminde kronik hastalıklar listesinde hastalığı yer alanların bu durumlarına ilişkin e-Nabız Sisteminden alacakları belge ile okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, bu öğrencilerin eğitim faaliyetlerini sürdürmeleri yönünde il-ilçe milli eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacak. Ayrıca yayınlanan yazıda Kovid-19 salgınıyla ilgili mücadele, başta maske, mesafe ve temizlik kuralları olmak üzere alınan önlem ve tedbirlere titizlikle uyulması istendi.

Okullarda öğrenci kayıtları esnasında kayıt parası alınmayacak. Okula kayıt, seviye/özel grup sınıfları, öğretmen seçimi, teknolojik/fiziki olanaklar, yabancı dil eğitimi gibi çeşitli hususlar gerekçe gösterilerek devlet okullarında sınıf ayrımcılığına sebep olacak ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesini zedeleyecek uygulamalardan kaçınılacak.

Exit mobile version