Milli Eğitim Bakanlığı tüm velileri uyardı: Sakın bunu yapmayın!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi sosyal medya hesabı üzerinden velilere flaş bir uyarıda bulundu. Bakanlık açıklamasında, “Millî Eğitim Bakanlığı ve EBA ücretsiz, koşulsuz tablet dağıtıyor.” şeklinde cep telefonlarına gelen mesaja itibar edilmemesi gerektiği bildirildi. MEB velilerden mesaj içerisindeki linke tıklamaması için uyardı.

Corona virüsü salgını sürecinde milyonlarca öğrenci uzaktan eğitim görüyor. Bu süreçte araç gereç sıkıntısı yaşayan öğrenciler için bakanlık tablet bilgisayar dağıtımı yapıyor. Ancak bu durum dolandırıcılara da fırsat yarattı. Dolandırıcılar cep telefonlarına ücretsiz tablet dağıtımı ile ilgili mesaj yollayarak içerikteki linke tıklamalarını istiyor. Bu nedenle MEB velilere flaş bir uyarıda bulundu.

MEB tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

Dolandırıcılık mağduru olmamak için “Millî Eğitim Bakanlığı ve EBA ücretsiz, koşulsuz tablet dağıtıyor. Veli olarak başvuru için tıklayınız” şeklindeki mesaj linklerine giriş yapmayınız. Tablet dağıtımlarımızda resmi veriler üzerinden velilerimize doğrudan ulaşmaktayız.

Exit mobile version