Ekonomi

Milli Emlak çok ucuza arsa satıyor! Vergiden muaf arsalar satışa çıkartılacak

Her geçen gün artan fiyatlar vatandaşların mal sahibi olmasını zorlaştırıyor. Gayrimenkul ve emlak fiyatları dudak uçuklatır şekilde yükselirken Milli Emlak güzel bir haber duyurdu. Sudan ucuza satılacak arsalar için satış tarihleri açıklandı.

Yaşam mücadelesi verirken, herhangi bir şey satın almak oldukça zor hale gelirken, güzel haberler gelmeye devam editör. Milli Emlak, paylaştığı ilanla bütün dikkatleri üzerine çekti. Sivas bölgesinde bulunan arsalar piyasaya göre oldukça düşük fiyatlara satılacak.

Şaşırtan Fiyatlara Arsa Sahibi Olunacak

Sivas’ta satışa çıkacak arsa için fiyat 25 bin TL olarak belirlendi. Piyasaya bakıldığı zaman fiyatın oldukça uygun olması talebin yükselmesine neden oldu. İhale tarihinin açıklanması ardından günler sayılmaya başlandı. En yüksek rakamı verecek kişinin sahip olacağı arsa, ardından güzel fırsatları da getiriyor. Sudan ucuz başlıklarıyla gündeme gelen arsa için oldukça düşük fiyatlar sunuldu. Sivas Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılacak ihale sonucunda en yüksek rakamı veren kişi, arsanın sahibi olacak.

İhale 15 Şubat günü gerçekleştirilecek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ihaleyi 15 Şubat günü saat 10:30’da başlatacak. İhaleye katılım yapan kişilerin, şimdiden rakamlar için çalışmalara başladığı biliniyor. Sivas’ta bulunan arsa için belirtilen rakamın oldukça düşük bir şekilde açılması, arsa sahibi olmak isteyenleri heyecanlandırdı. Günümüzde boş bir arsayı dahi almanın maliyeti oldukça yüksek. Mal sahibi olmanın hayal olduğu bu günlerde Milli Emlak, güzel haberi detaylarıyla birlikte paylaştı.

İhaleyi Kazandıktan Sonra Vergilerden Muaf Olunacak

Milli Emlak aracılığı ile paylaşılan ilan dikkatleri üzerine çekti. Yapılan ihaleyi en yüksek rakamı veren kişi satın alacak olsa da vergi muafiyeti ilgilerin artmasına neden oldu. İhale sayesinde arsa sahibi olanlar, yeni taşınmaz için 5 yıl emlak vergisi ödemeyecek. Sadece emlak vergisi muafiyeti değil aynı zamanda KDV’den de muaf olunacağı detaylarda açıklandı. Satışa çıkartılacak arsa ile ilgili detaylar, Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı Genel Müdürlüğü ve Milli Emlak internet sitesi üzerinden yayınlandı.