Gündem

Milli Güvenlik Kurulu Bugün Toplanacak Toplantıda Hangi Konular Ele Alınacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Milli Güvenlik Kurulu bugün Beştepe’de toplanacak. İç ve dış politika ile bölgesel ve ulusal güvenlik meseleleri değerlendirilecek.

Afganistan’daki Son Durum Görüşülecek

Bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Milli Güvenlik Kurulu  toplantısında ulusal meseleler ve bölgesel konular masaya yatırılacak. İç ve dış politika, da konuşulan konular arasında olacak. Afganistan bölgesindeki son durum, Afgan göçlerine yönelik alınan önlemler masaya yatırılacak.

İdlib Meselesi Masaya Yatırılacak

Suriye’deki son durum Türk askerlerinin bölgedeki durumu ve İdlib’e yönelik artan saldırılar değerlendirilecek. Kurul terörle mücadele operasyonlarına da değinecek. FETÖ, PKK VE IŞİD gibi terör örgütleri ile mücadeleye dair değerlendirmeler yapılacak. Ayrıca kurulda Doğu Akdeniz ve Kıbrıs meseleleri de masaya yatırılacak. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunmasına yönelik çalışmalar değerlendirilecek. Milli Güvenlik Kurulu  toplantısının ardından yazılı açıklama yapılacak.