Milli Piyango’dan 400 milyonluk bilet için açıklama: “İkramiye İstanbul’a çıktı”

Demirören Holding’e ait Sisal Şans tarafından yapılan açıklamada, Milli Piyango çekilişinde 400 milyon TL’lik büyük ikramiyenin Kolombiya’dan bir kişiye çıktığı iddialarının asılsız olduğu belirtildi.

Milli Piyango’nun özelleştirilmesi sonucu Demirören Holding’in iştiraki olan Sisal Şans, yapılan çekilişte büyük ikramiyenin İstanbul’da ikamet eden ve 1969 doğumlu bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı erkeğe çıktığını duyurdu.

Talihli açıklanmak istemiyor

Açıklamada, bu talihlinin kişisel bilgilerinin, Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında rızası olmadan paylaşılamayacağı vurgulanarak, “İkramiyenin Kolombiya’ya çıktığı” iddiasının tamamen asılsız ve gerçek dışı olduğu belirtildi. Milli Piyango Online üyelik kaydı yapabilmek için T.C. kimlik numarası verisinin zorunlu olduğu ve bu bilginin MERNİS (Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi) üzerinden teyit edildikten sonra üyelik açılabildiği ifade edildi.

Ayrıca, üyelerin oyun oynayabilmeleri ve ikramiye ödemeleri alabilmeleri için Türkiye bankalarında hesap sahibi olmalarının yasal düzenlemeler gereği zorunlu olduğu vurgulanarak, ikramiye ödemelerinin de üyelerin Türkiye’deki kişisel banka hesaplarına yapıldığı belirtildi.

Sosyal medyada gerçek kimliklerini gizleyen anonim hesaplar tarafından yapılan asılsız iddialara karşı itibar edilmemesi ve dezenformasyon üreten kişilere karşı hukuki süreç başlatıldığı kamuoyuna duyuruldu.

 

Exit mobile version