Gündem

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Açıkladı; “Türkiye Sivillere Çok Cömert Davrandı.” Ukrayna’daki Sivillere Yardım Eli Uzatıldı!

İstanbul valiliğinin şehit aileleri ve gaziler için düzenlediği iftar da konuşma yapan bakan Akar Ukrayna ve dünya gündemi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Önceliği şehit aileleri ve gaziler olan bakanın Türk milleti için en önemli rütbe olarak değerlendirilen şehitlik ve gaziliğin vatan bütünlüğü için ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. Barış ve güven içerisinde ülke topraklarında yaşamamızı şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzu söyleyen bakan herkesin huzurunda teşekkürlerini iletti. Şehitlerimizin ve gazilerimizin ülke birlik ve bütünlüğü için çabalarından söz ederken Ukrayna da yaşanan savaş için de konuşan bakan sözlerine şöyle devam etti,

Sivillere yardım eli uzatıldı!

Bu güne kadar hiç kimsenin davranmadığı kadar sivillere iyi davrandıklarını söyleyen bakan, bu konuda elimizden geleni yapmaya devam edeceklerini dile getirdi. Yardım edilen sivillerin savaş travmalarını atlatmaları için gerekli her şeyin yapılacağını bildiren bakan insanların acılarını hafiflemek için ne gerekiyorsa onu yapacağız şeklinde konuştu.

Deniz yolu ile sivillere tahliye

Ukrayna’da ki sivillerin zarar görmeden tahliyesi için bütün imkânları sakınmadan kullanıldığını dile getiren bakan Akar en kısa zaman da daha güvenli olan deniz yolu ile sivillerin tahliyesinin gerçekleşeceğinin mümkün olacağını dile getirdi.

Antalya’daki barış görüşmeleri

Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının katılımı ile Antalya’da yapılan barış görüşmelerinin düzenlenmesini sağlayan Türkiye Cumhuriyeti bir an önce ateşkesin imzalanmasını ve insanların çektiği bu acıya son verilmesi gerektiğini dile getiren bakan bu konuda ki desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri bakanına teşekkürlerini iletti. En kısa sürede kesin çözüme ulaşılması için Putin ve Zelenskiy’in de bir araya gelerek kalıcı barışa imza atılması gerektiği tavsiyesinde bulundu.