Milli Savunma Bakanlığı ihtiyaç sahibi 3 bin öğrenciye tablet dağıtacak!

Pandemi süresince pek çok kurum ve kuruluş uzaktan eğitime destek vermek amacıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet ve bilgisayar dağıtıyor. Son olarak Milli Savunma Bakanlığı da sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla 3 bin öğrenciye tablet dağıtılacağını duyurdu.

Uzaktan eğitimin başlaması ile öğrenci velilerdeki teknolojik yetersizlik eğitimde aksamalara sebep oluyor. Her evde bulunamayan bilgisayar ve tabletler sebebiyle bazı öğrenciler uzaktan eğitimlerden eksik kalıyor.

Bu karmaşıklığı biraz olsun gidermek amacıyla çeşitli özel, resmi kurumlar ve ünlüler harekete geçti. Art arda gelen ücretsiz tablet ve bilgisayar dağıtma projelerine son olarak Milli Savunma Bakanlığı da dahil oldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kendine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, ihtiyaç sahibi 3 bin çocuğa tablet dağıtılacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada; “Öğrencilerimize destek için biz de varız! Milli Savunma Bakanı Sn. Hulusi Akar’ın talimatıyla; Bakanlığımız bağlısı MKEK Kurumu 1.500 adet, ASFAT A.Ş. 1.500 adet olmak üzere toplam 3.000 adet tablet ile gençlerimize destek oluyoruz. #TEKNOFEST2020 #MilliTeknolojiHamlesi” ifadelerini kullandı.

Tabletlerin ne zaman ve ne şekilde dağıtılacağına dair ise henüz bir bilgi verilmedi.

Exit mobile version