Spor

Milli Sporcumuzdan Dünya Tarihi Başarısı!

Milli tenisçimiz Ahmet Kaplan, Quad kategorisinde dünya sıralamasında 8 numaraya yükselerek Türk tenis tarihinde bu başarıya ulaşan ilk sporcu oldu. Kaplan, 2024 yılı içerisinde dört şampiyonluk elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları yolunda çalışmalarını sürdüren milli sporcumuz Ahmet Kaplan Quad kategorisinde dünya sıralamasında 8 numaraya yükselerek kariyer rekorunu kırdı. 

Quad Milli Takımımız ile birlikte Mayıs 2024’te ülkemize dünya ikinciliği kazandıran 22 yaşındaki milli tenisçimiz Ahmet Kaplan 2024 yılı içerisinde 4 şampiyonluk elde etti. Son olarak 22-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında İspanya’da düzenlenen Tram Barcelona Open’da dünya 4 numarası Donald Ramphadi’yi mağlup ederek finale ilerleyen Kaplan finalde dünya 1 numarasına mağlup olarak turnuvada ikincilik elde etti. Ahmet Kaplan yeni açıklanan dünya sıralamasında 8 numaraya ilerleyerek Türk tenis tarihinde Quad kategorisinde bu sıralamaya ulaşan ilk sporcu oldu ve tarihi bir başarıya imza attı.