Muğla Haberleri

Milli takım kaptanı Eda Erdem’in ismi Fethiye’de bir sokağa verildi

2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon olan Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar’ın ismi, Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir sokağa verildi.

Göcek Mahallesi’nde bir sokağa verildi

Fethiye Belediyesinin ekim ayı olağan meclis toplantısı, meclis salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda, A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar’ın Göcek Mahallesi’ndeki bir sokağa, “Eda Erdem Dündar” isminin verilmesi oylamaya sunuldu. Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yaptığı konuşmada, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Avrupa şampiyonluğuyla ülkeye büyük mutluluk yaşattığını söyledi.

Karaca, “Onlar tüm Türkiye’yi gururlandırdı. Kendileri için ne yapsak az” dedi.

Eda Erdem Dündar kimdir?

22 Haziran 1987’de İstanbul’da doğdu, Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı’nın yanı sıra Fenerbahçe takımının da kaptanlığını yapıyor.

Voleybola 2000’de Beşiktaş altyapısında başladı, 2004 yılında A takıma yükseldi.

Dört sezon oynadığı ve son iki sezonunda da kaptanlığını yaptığı Beşiktaş’tan 2008 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu, 2005 yılından bu yana Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı’nın formasıyla 300’den fazla maçta görev aldı.

Orta oyuncu pozisyonunda oynayan ve kariyer boyunca çok sayıda ulusal-uluslararası organizasyonda başarı gösterdi; 2017, 2019 ve 2021 Avrupa Şampiyonası, 2018 ve 2021 Milletler Ligi, Tokyo 2020 Olimpiyat Avrupa Kıta Elemeleri’nde “En İyi Orta Oyuncu” ödüllerini aldı.

Türkiye’nin Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası şampiyonluklarında önemli rol oynayan isimlerin başında geliyor.