Milyonlarca araç sahibini üzecek zam haberi: 2023 yılından itibaren zam geliyor!

Yeni yıla az bir süre kala zam haberleri gelmeye başladı. 2023 yılından itibaren bir kötü haber de araç sahiplerine geldi. Yeni yılla birlikte trafik sigortalarına zam gelip gelmeyeceği merak konusu olurken, bir açıklama yapıldı. Zorunlu trafik sigortasında fiyat artışı olacağı belirtildi.

TRAFİK SİGORTALARINA ZAM GELEBİLİR

Arabası olan milyonlarca vatandaşa zam haberi geldi. Hürriyet yazarı Noyan Doğan, trafik sigortasına zam geleceğini öngördüğünü açıkladı. Doğan, “2023’ün hemen başında olmasa bile birkaç ay sonra trafik sigortasında yeni fiyat artışı olacak” dedi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK), 2023’te fiyat artışı olmayacağını açıkladığını belirten Doğan, kendi öngörüsünün farklı olduğunu söyledi.

Doğan, şu ifadeleri kullandı:

“Bana göre, 2023’ün hemen başında olmasa bile birkaç ay sonra trafik sigortasında yeni fiyat artışı olacak. Çünkü sene başında asgari ücret artışı var ve sigortacılar artışın yüksek olmasından endişeli. Diyeceksiniz ki, asgari ücretle trafik sigortasının ne alakası var? Çok alakası var. Öyle ki, asgari ücret ne kadar artarsa, trafik sigortasında o kadar prim artışına ihtiyaç duyuluyor. Neden mi? Trafik sigortasından ödenen vefat tazminatları, bir başka adıyla destekten yoksun kalma tazminatının tamamı, o günkü asgari ücrete göre hesaplanıp, ödeniyor. Adı üzerinde, kazada vefat edenin yakınlarına ödenen destekten yoksun kalma tazminatı. Destek, gelir anlamına geliyor, o gelirin hesaplaması da asgari ücrete göre yapılıyor.”

Yazının devamını okumak için tıklayınız…

Exit mobile version