Milyonlarca araç sahibinin dikkatine: Aracınızda o teknoloji varsa, seyir halinde iken sesli görüşme yaptığınız için ceza yeme ihtimaliniz yok!

Ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca araç kullanıcısı, hemen hemen her gün trafik cezaları ile yüzleşmek zorunda kalıyor. Kimi zaman haklı yere ceza alsalar da bazı zamanlarda da cezanın nedeninin haklı bir gerekçeye dayandırıldığına inanma konusunda ikileme düşülüyor. Bu duruma örnek olabilecek ve sonu sürücünün lehine bitmiş bir olay, geçtiğimiz günlerde İzmir’in Torbalı ilçesinde meydana geldi.

Geçtiğimiz günler İzmir’in Torbalı ilçesinde ki Ayrancılar kavşağı civarlarında otomobili ile seyir halinde iken cep telefonu ile konuştuğu gerekçe gösterilerek ceza alan Avukat Aslan Sezgin, konuyu yargıya taşıdı ve yargı konuya ilişkin emsal bir karara imza attı.

427 TL’lik Cezayı Yargıya Taşıdı!

Avukat Aslan Sezgin, geçtiğimiz haftalarda İzmir ilinin Torbalı içesinde ki Ayrancılar kavşağı civarlarında otomobili ile seyir halinde iken cep telefonu ile görüşme yaptığı gerekçesi ile 427 TL’lik trafik cezasına maruz kaldı. Konuya ilişkin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 116’ıncı maddesini göstererek itiraz eden Avukat Sezgin, 427 TL’lik trafik cezasını yargıya taşıdı.

Yargıdan Olumlu Cevap!

Seyir halinde iken telefon ile görüştüğünü ancak elinde cep telefonu olmadığı için aldığı cezanın haksız olduğunu savunan Avukat Sezgin, ilgili savunmasını davanın hakimine de yaptı. Torbalı Sulh Ceza Hakimliği’nde açılan davada ifade veren Avukat Sezgin, aracında Bluetooth teknolojisinin olduğunu ve bu neden ile de ceza yazılması için bir sebep olmadığını ifade etti.

Avukat Sezgin’in yaptığı savunma hâkim tarafından yeterli görüldü ve 427 TL’lik trafik cezası kaldırıldı.

“Benzer Kararlar Verilecektir!”

Hâkimin verdiği kararın emsal bir karar olduğuna işaret eden Avukat Sezgin, buna benzer kararların çıkacağını düşündüğünü ifade etti.

Exit mobile version