Editörün SeçtikleriEkonomi

Milyonlarca çalışana müjde! Mesai saatleri kısalmıyor: Ama herkesi memnun edecek yeni gelişme var

Türkiye’de Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın net ifadeleri doğrultusunda, haftada 4 gün çalışma modeli getirilmeyecek. Ancak esnek çalışma modellerine dair mevzuat değişikliği için harekete geçilecek.

YOİKK Eylem Planı 57 Maddeden Oluşuyor

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Eylem Planı, 57 maddeden oluşuyor. Bu plan çerçevesinde uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma ile platform çalışması gibi esnek çalışma modellerine dair mevzuat değişikliği yapılması hedefleniyor.

Çalışma Bakanlığı ve İlgili Kurumlar İş Birliği Yapacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, İnsan Kaynakları Ofisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ve YOİKK kapsamındaki diğer kurumlar, esnek çalışma modelleri için iş birliği yapacak.

Odak Noktası Yeni Nesil Esnek Çalışma Modelleri

Teknik çalışmaların yapıldığı yeni düzenlemede, kadınlar, gençler, engelliler gibi çalışabilir nüfusun çalışma hayatına kalıcı katılımını sağlamak amaçlanıyor. YOİKK Eylem Planı’na göre, bu yıl içinde gerekli düzenlemelerin tamamlanması planlanıyor.

Bakan Işıkhan’ın Açıklamaları

Bakan Işıkhan, mesai saatlerinin kısalacağına dair iddialara karşı, “İşçi ve işveren haklarını korumak önceliğimiz. Türkiye Yüzyılı’na yakışan bir iş kanunu ve çalışma hayatı için elimizden geleni yapacağız” demişti.