Milyonlarca çalışanın beklediği gün geldi! Asgari ücret için son durum ne? Ne kadar zam olacak?

Milyonlarca işveren ve çalışanın gözü 1 Aralık tarihinde ilk defa toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda olacak. Asgari ücrete ilişkin yapılacak zam oranının ise ortalama yüzde 30-35 arasında olması bekleniyor.

Son zamanlarda artış gösteren fiyatlar ve enflasyon sonrası milyonlarca vatandaş gözünü asgari ücrete yapılacak zamma çevirdi.

Milyonlarca çalışanın gözü burada olacak

7 milyon çalışanı yakın bir şekilde ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için 1 Aralık Çarşamba günü ilk toplantısını gerçekleştirecek. Milyonlarca çalışanın ve işverenin gözü de bu toplantıda olacak.

Asgari ücret oy çokluğuyla belirlenecek

Uzmanlar, işçi ve işveren tarafının genel bir mutabakat içinde olduğunu ifade ederek, görüşmelerin geçtiğimiz oranla daha kısa sürede bitebileceğine dikkati çekiyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden 5’er üyenin olduğu komisyon, yeni senede geçerli olacak asgari ücreti oy çokluğuyla belirleyecek.

İşsizlik ödeneği ve kıdem tazminatı de belirlenecek

Asgari ücret ile birlikte işsizlik ödeneği, kıdem tazminatı ve sigorta primlerinin miktarları da tespit edilecek.

2022 yılı asgari ücret ne kadar olacak?

Uzmanlar tarafından asgari ücrette beklentinin 3500-4000 TL olduğunu belirtiyor. Buna bağlı olarak aşağı yukarı yüzde 30-35 oranında bir zam bekleniyor.

a2021 senesi asgari ücret ne kadar zam gelecek?

Asgari ücret 2021 senesi için brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanıyor.

Exit mobile version