Milyonlarca Devlet Memurunu İlgilendiriyor! Devlet Destekli Sıfır Faizli Konut Kredisi Açıklandı!

Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren konut kredisi kampanyası duyuruldu. Bu kapsamda memurlar ve sağlık çalışanları, faizsiz konut kredisi kullanmak için başvuru yapabilecek. Finansbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından memurlara sunulan konut kredisi kampanyaları büyük ilgi görüyor.

Sıfır Faizli Konut Kredisi Kampanyasında Açıklama

2022 yılında devlet tarafından kamu bankaları aracılığıyla yapılacak teşvik ve desteklemeler, vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Bu süreçte bu yıl için geçerli faizsiz konut kredisi verileceği değerlendiriliyor. Ancak mevcut zamana kadar böyle bir kredi hayata geçmedi. Fakat kamu bankaları tarafından devlet Memurlarından T.C Emekli Sandığına tabi hizmeti 10 yıl ve daha fazla olanlara, talep etmeleri halinde Toplu Konut Fonundan özel şartlarla ve öncelikle konut kredisi imkanı sunuluyor.

Devlet Memurlarına Özel Konut Kredisi

Kamu kurumlarında çalışanlara özel konut kredisi ile ihtiyaç duyulan yerlerde kiralık konut ihtiyaçları, İmar ve İskan Bakanlığı tarafından tespit edilip Bakanlar kurulunun onayı ile genel ve katma bütçelerle her yıl konulacak ödeneklerle tesis edilecek fondan karşılanıyor. Bu madde hükmü devlet memurları için özel kanunlarla düzenlendiği için sadece memurlar yararlanabiliyor. Devlet memurlarına özel konut kredileriyle ilgili detaylı bilgiler kamu bankalarında yer alıyor. Vakıfbank 3 aya kadar taksit erteleme fırsatıyla konut kredisi veriyor.

TOKİ Faizsiz Konut Kredileri

Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı idaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan sözleşmeler kapsamında faizsiz konut kredisi çalışmaları devam ediyor. Devlet memurlarına Toplu Konut Fonundan özel şartlarla ve öncelikle konut kredisi verilebiliyor. Ancak bu kredinin koşulları ve başvuru detayları her yıl ödenecek olan toplam kredi tutarı gibi diğer detaylarla birlikte TOKİ tarafından duyuruluyor.

Exit mobile version