Milyonlarca emekli bekliyor: Hesaplara para yatacak!

Milyonlarca emeklinin beklediği ödemelerle ilgili araştırma yapılıyor. Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor. Kurban Bayramı bu yıl 9 Temmuz Cumartesi gününe denk geliyor. Emekli bayram ikramiyelerinin biraz daha erken yatması muhtemel olabilir. Öte yandan bayram ikramiyelerine zam gelip gelmeyeceği de merak edilen konular arasında yer alıyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM GELECEK Mİ?

1.000 lira olarak başlayan ikramiye geçen yıl güncellenerek 1.100 liraya çıkarılmıştı. Asgari ücretliye ara zam, memur ve emekliye ek iyileştirme açıklamalarının ardından ikramiyenin de artabileceğiyle ilgili beklenti artmış durumda. Şu ana kadar bir açıklama yapılmadı. Ancak olası bir iyileştirme durumunda bu tutarın 1.500 liraya çıkabileceği hesap ediliyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Dolayısıyla bu bayram ikramiyelerin biraz daha erken yatması muhtemel. Ancak ödemenin son haftaya kalabileceğini de hesaba katarsak 4-8 Temmuz arasında ikramiyelerin çekilebileceğini söyleyebiliriz. Daha erken bir olasılıkta ise 27 Haziran ile 1 Temmuz haftası gündeme gelir. Bu tarihleri Sosyal Güvenik Kurumu (SGK), emeklinin maaş çektiği tarihe göre daha sonra ilan ediyor.

Exit mobile version