Milyonlarca Emekli Bu Haklarını Bilmiyor! Emekli Haklarında Bilinmeyen Özel Detaylar Açıklandı!

Türkiye’de milyonlarca emeklinin hak sahibi olduğu halde bilmediği imkan ve haklar dikkat çekiyor. İnternet üzerinden yapılan araştırmalarda da emeklilerin bu hakları bilmediği için çoğu yerde mağduriyet yaşadığı veya avantajlardan faydalanamadığı görülüyor. Emeklilerin bilinmeyen ve haberdar olunmayan hakları arasında ev vergisinden muaf tutulması ilk sırada yer alıyor.

Emeklilerin Bilmediği Haklar Neler?

Eğer bir emekli vatandaş, 200 metrekareden daha küçük bir eve sahipse, sahip olduğu sadece 1 ev için emlak vergisinden muaf tutulur. Bu hakka sahip olduğu halde yıllardır emlak vergisi ödeyen vatandaşlar bu parayı geriye dönük olarak iade talebinde bulunabiliyor. Emlak vergisi ödemelerini geri almak için ilgili kuruma sadece bir dilekçe yazmak yeterli oluyor.

Türkiye’de milyonlarca emeklinin bilmediği ve kaçırdığı avantajlar arasında bankaların yaptığı promosyon ödemeleri de bulunuyor. Emekliler, aylıklarını aldıkları bankadan yıllık ekstra ücret alma hakkına sahip oluyor. SGK protokolüne göre yıllık olarak anlaşılan banka promosyon desteğinde 600 lira ile 1500 lira arasında bir gelir elde etme hakları bulunuyor. Emekli maaşı promosyon kampanyalarından yararlanabilmek için emeklilerin maaşlarını 3 yıl boyunca bünyesine taşıdıkları bankadan almaları yeterli oluyor.

Emeklilerin Haberdar Olmadığı Avantajlar

Pek çok emellinin bilmediği avantajlar arasında emekli vatandaşlara işyeri açma imkanları da dikkat çekiyor. Emekliler için işyeri açma teşvikleri pek çok emekli tarafından bilinmiyor. Emekli kendisine SGK’dan maaş bağlansa bile herhangi bir yerde işyeri açıp esnaflık yapabiliyor. Bu süreçte emekli vatandaşlar zaten SGK’dan emekli oldukları için kurdukları işyerinde yaklaşık 650 TL tutarında olan SGK primini ödemek zorunda kalmıyor. Ayrıca hazineden yüzde 5 oranında teşvik alma hakkı olan emekliler bu işyerinde çalıştırdıkları her personel için 100 TL eksik prim ödeyebiliyor.

Exit mobile version