Ekonomi

Milyonlarca emekli maaş farkını bekliyor! Maaş farkları ne zaman yatacak?

Milyonlarca memur ve emekli, maaş zammının yüzde 49.25 olarak belirlenmesinin ardından maaş farklarını beklemeye başladı. 2024’ün ilk altı ayında geçerli olacak maaş farkları henüz hesaplara yatmadı. Maaş farkları, banka ve PTT şubeleri aracılığıyla ödenecek.

15 Ocak itibarıyla, memur, sözleşmeli memur, emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların Ocak dönemi zam farkları ödenecek. Temmuz ayında, refah payı ve seyyanen ödemeler hariç, memur ve memur emeklilerine yüzde altı oranında toplu sözleşme zammı uygulanmıştı. Aralık enflasyonunun yaklaşık yüzde 2.93 olduğu düşünüldüğünde, memur ve emeklilerin enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile birlikte toplamda yüzde 49.25’lik bir zam aldığı belirtiliyor.

Memur maaşı zammı, temmuz ayında yüzde altı oranında gerçekleşmişti. Aralık enflasyonu ile birlikte hesaplandığında, memur ve emeklilerin toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı eklenerek yüzde 49.25’lik bir zam almış olmaları bekleniyor. Maaş farkları, banka ve PTT şubelerinden alınabilecek.