EkonomiGündem

Milyonlarca emekli vatandaşın hesabında 17 Nisan’da 2 bin TL karşılıksız para yatırılacak: Duyuru yapıldı!

Emeklilerin merak ettiği açıklama geldi. Bu yılki emekli bayram ikramiyesi tutarı belli oldu. Alınan karara göre, emekliye bayramda 2 bin TL ikramiye verilecek. Milyonlarca emeklinin hesabına bayram öncesi 2 bin TL yatırılacak.

Emekliye verilecek olan bayram ikramiyesiyle ilgili detaylar belli oldu. Emekliye Ramazan Bayramı’nda 2 bin TL, Kurban Bayramı’nda 2 bin TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak. Peki, bayram ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatırılacak?

EMEKLİNİN BAYRAM İKRAMİYESİ BELLİ OLDU

Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 2 bin TL verilecek. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye Ramazan Bayramı’nda 2 bin TL, Kurban Bayramı’nda 2 bin TL verileceğini açıkladı.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye bayram ikramiyesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Elitaş, “Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık. Bayram ikramiyeleriyle ilgili tasarrufu ifade ettik. Cumhurbaşkanımız kanun teklifine bayram ikramiyelerinin 2’şer bin lira olması müjdesini kamuoyu ile paylaşın diyerek ifade ettiler. Yani ramazan bayramı ile 2 bin lira, kurban bayramı için 2 bin lira ikramiye verilecek” dedi.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

Emekli bayram ikramiyeleri geçtiğimiz yıllarda bayramdan bir hafta önce hesaplara geçirildi. Bu yıl da en geç bayrama bir hafta kala ödeneceği bekleniyor. Ramazan Bayramı bu yıl 21 Nisan’da başlayacağından dolayı emekli ikramiyelerinin de 17 Nisan’a kadar yatırılması bekleniyor.