EkonomiGündem

Milyonlarca emekli ve memur bu haberi bekliyor! Bayram ikramiyesi ve maaş zamları için kritik süreç: Belli oldu!

Milyonlarca memuru ve emekliyi ilgilendiren flaş gelişme! Ulusal gündemimizden düşmeyen emekli bayram ikramiyeleri ve memur maaş zamlarına ilişkin son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Henüz net tutarı açıklanmayan bayram ikramiyelerinin ardından Temmuz zammı oranının şimdiden yüzde 15.95’e ulaştığı açıklandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise 2 ayda yüzde 16.45 zam oranı ortaya çıktı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Emeklilere her bayram ödenen bayram ikramiyelerinin bu sene ne zaman ödeneceği merak ediliyor. Bu sene Ramazan Bayramı 2-4 Mayıs tarihlerinde kutlanacak. 1 Mayıs Pazar günü ise Arefe günü. Bu nedenle bayram ikramiyeleri bu ay ödenecek, tahminler ise Nisan’ın 25’i ile 30’u arasında hesaplara yatacağı yönünde. İkramiye artışı için net karar da bu ay alınacak.

EMEKLİ VE MEMURLARA TEMMUZ ZAMMI

Temmuz’da ise hem memurların hem emeklilerin maaşına zam gelecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam verilecek. Memurlara ve memur emeklilerine ise toplu sözleşme kapsamında yüzde 7 zam ile bu yılın ilk yarısındaki enflasyonun yüzde 7.5’i aşan kısmı kadar fark yansıtılacak.

MAAŞLARA NE KADAR ZAM GELECEK?

Bu yılın ilk 2 aylık döneminde TÜFE yüzde 16.45 olarak gerçekleşti. Memurlara ve memur emeklilerine yüzde 8.95 fark oluştu. Böylelikle Temmuz zammı şimdiden yüzde 15.95’e ulaştı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise 2 ayda yüzde 16.45 zam oluştu.