Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi! Artık belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 16 Temmuz Salı günü, emeklilerin gözleri üzerinde toplanacağı belirtilerek  AK Parti’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek olan bu kritik toplantıda, 1,8 milyon emeklinin düşük kök aylıkları konusu masaya yatırılacağı ifade edildi. Bu doğrultuda emeklilerin alacağı zam oranı ve kapsamı, toplantı sonucunda netlik kazanacağı aktarıldı.

En düşük emekli aylıklarının artırılması, toplantının merkezinde yer alacağı ifade edilerek zammın miktarı, kök aylıkların artırılıp artırılmayacağı ve hazine desteğinin devam edip etmeyeceği gibi konular, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasında bulunuyor ve nihai kararla sonuçlanacağı bildirildi.

TOPLANTI YAPILACAK

Sadece 1,8 milyon emekliyi etkileyen bu düzenleme, emeklilerin zamdan yararlanma durumunu iyileştirmeyi hedeflendiği belirtilerek hükümetin bu adımı, emekli maaşlarının adaletli bir şekilde artırılmasını sağlamak amacıyla atılmış önemli bir adım olarak değerlendirildiği vurgulandı.  Yüksek enflasyon ve artan fahiş fiyatlarla mücadelede, ek tedbirlerin değerlendirilmesi de gündemde. Haziran ayındaki yüzde 71,60’lık enflasyon rakamı sonrasında, ekonomik göstergeler ışığında alınacak önlemler kritik önem taşıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM

Son zam oranlarıyla birlikte, özellikle SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları üzerinde yapılan çalışmalar dikkat çekeceği bildirildi ve yaklaşık 1,8 milyon emekli, düşük kök aylıkları nedeniyle sıfır zam durumuyla karşı karşıya kalmış durumda olduğu da vurgulandı. Emekli maaşlarının artırılması için üç farklı seçenek masada bulunurken Ocak-Haziran döneminde uygulanan 10 bin TL taban maaşının yeniden gözden geçirilmesi planlandığı ve en düşük emekli maaşı zammı yapılacağı da aktarıldı.

Exit mobile version