Editörün SeçtikleriEkonomi

Milyonlarca emekliye müjde! Ek zam onaylandı: Ödeme tarihi belli oldu

En düşük emekli maaşlarına yönelik önemli bir düzenleme, önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’na sunulacağı belirtilerek yapılan düzenleme ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri için en düşük maaş 10 bin TL’den 12.500 TL’ye yükseleceği bildirildi. Bu doğrultuda emeklilerin yaşam standartlarını artırmayı ve gelir adaletsizliğini gidermek amaçlanırken Meclis Genel Kurulu’nda görüşülüp onaylandıktan sonra, düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe gireceği ifade edildi.

GENEL KURUL’UN ARDINDAN NETLİK KAZANACAK

En düşük emekli maaşındaki artışa ilişkin yasa teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edildiği ifade edilerek şimdi sıra, bu düzenlemenin Meclis Genel Kurulu’nda yasalaşmasına geldiği bildirildi ve yasa onaylandığında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe gireceği aktarıldı. Emeklilerin maaş farkları ve ek zam ödemeleri ile ilgili tüm detaylar, Genel Kurul’un ardından netlik kazanacak.

NE ZAMAN ÖDENECEK?

Yaklaşık 3,7 milyon emekli, yeni maaş artışlarının ne zaman hesaplarına geçeceğini merak ederken planlara göre, emekli maaş farklarının Ağustos ayının başlarında ödenmesi öngörüldüğü ve bu ödemeler, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaş farklarını kapsayacağı ifade edildi. Emekli maaş farklarının Ağustos ayı başlarında hesaplara yatırılması öngörülüyor.