Milyonlarca EYT’li Heyecanlandıran Yeni Gelişme!

Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca mağdurun gözü kulağı yeni EYT düzenlemesinde. EYT ile ilgili tüm yeni gelişmeleri yakından takip eden EYT mağdurları, yaklaşık 2 gündür e-devlet üzerinden “Çalışma Hayatım” kısmına ulaşım sağlayamıyor. Çalışma hayatım kısmına ulaşım sağlanamaması ise milyonlarca kişiyi, “EYT ile ilgili yeni bir düzenleme mi yapılıyor?” arayışına soktu. İşte haberin detayları…

Aralık ayında açıklanması planlanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi beklenirken e-devlet üzerinde yeni bir gelişme yaşandı. Yaklaşık olarak 2 gündür e-devlet’te yer alan “Çalışma Hayatım” kısmına ulaşım sağlanamıyor. durum böyle olunca EYT mağdurları sosyal medya üzerinden “EYT’de yeni bir gelişme mi var?” sorusuna yanıt aramaya çalışıyor.

E-devlet üzerinden en çok bu kısım emeklilik için kullanılıyor. E-devlet’te yer alan çalışma hayatım kısmına tıkanıldığında kişinin o güne kadar çalışma hayatı, toplam prim gün sayısı ve emeklilik için ne kadar prim gününe ihtiyaç duyduğu yine o bölümde çıkıyordu.

Son dönemde ise ilgili ekrandan sorgulama yapıldığında “Emekliliğini Henüz Hesaplanamadı” gibi bir ifade karşınıza çıkıyor. Durum böyle olunca akıllara sorular geliyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin aralık ayı başında bu sorunu çözeceklerini ifade etti. Tarihte böyle yakın olunca acaba EYT ile ilgili bir düzenleme mi var sorusu akıllara geldi.

EYT’LİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLACAK?

Eylül 1999’dan önce olup da çalışma yılını ve prim gün sayısını dolduranlar yeni düzenlemeden yararlanarak emekliliğe hak kazanacak. İlk etapta bir buçuk milyon kişinin düzenlemeden yararlanıp emekli olması planlanıyor. Çalışma Bakanı Bilgin’in açıklamasına göre de düzenleme Aralık ayında meclise gelecek ve yasallaştırıldıktan sonra, 2023’ün Ocak ayından itibaren uygulanmaya başlanacak. EYT’liler gelecek gelen başından itibaren emekli olabileceği belirtildi.

Exit mobile version