Milyonlarca kiracı ve ev sahibi dikkat: 1 yıl boyunca sürecek!

Yüzlerce kiracı ve ev sahibini ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Kira zammıyla ilgili açıklama yapıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira artışıyla ilgili açıklamada bulundu. Tunç, konut kira artış sınırını açıkladı.

Ev sahibi ve kiracıların gündeminden düşmeyen kira zammıyla ilgili açıklama yapıldı. Artan kiralara ilişkin yapılan düzenlemeyle kira zammına yüzde 25’lik sınır getirilmişti. Bu yüzde 25’lik sınırın 1 yıl boyunca süreceği belirtildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “2 Temmuz 2023’ten itibaren 1 yıl süreyle konut kiralarında kira artışı üst sınırı yüzde 25 olarak uygulanacak” dedi.

Bakan Tunç, 1 Temmuz’da sona erecek yüzde 25 kira zammı sınırının devam edeceğini bildirdi. Tunç, düzenlemenin bayram sonrasında Meclis’te yasalaşacağını söyledi. Tunç ayrıca, “4 Temmuz’dan itibaren noterliklerde taşınmaz satışı yapılabilecek” ifadesini kullandı.

EYLÜL AYINDA DEVREYE GİRECEK

Artan kiracı-kiralı davalarını önlemek için getirilmesi planlanan “arabuluculuk” sitemine ilişkin açıklamada da bulunan Tunç “Dava sürecine ve mahkemelere intikal etmeden çözümün dostane şekilde sağlanmasına ilişkin olarak da yasal düzenlemeyi yapmıştık. İnşallah eylül ayıyla birlikte devreye girmiş olacak” dedi.

Exit mobile version