Gündem

Milyonlarca kişi bekliyordu: Belli oldu! Hemen TC kimlik numaranızla giriş yapıp öğrenin

Son dakika… Milyonlarca kişinin merakla beklediği sonuçlar açıklandı. ÖSYM tarafından KPSS sonuçları duyuruldu. Adaylar sınav sonuçlarını TC kimlik numarası ve şifresiyle öğrenebilecek.

Merakla beklenen KPSS lisans sonuçları belli oldu. Adayların heyecanla beklediği sonuçlar ÖSYM tarafından açıklandı. Sınava girenler sonuçlarını heemn TC kimlik numarası ve şifresiyle giriş yaparak öğrenebiliyor.

KPSS SONUÇLARI BELLİ OLDU

Heyecanla beklenen KPSS sonuçları 21 Ekim tarihinde ÖSYM tarafından açıklandı.

KPSS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr ve https://ais.osym.gov.tr/Yetki/Giris internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

E-DEVLET ŞİFRESİ İLE KPSS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, e-Devlet şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemini (https://ais.osym.gov.tr) ziyaret eden adaylar burada yer alan e-Devlet İle Kayıt Ol butonu vasıtasıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydolacaklardır.

e-Devlet şifresiyle ÖSYM AİS’e kayıt olan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sunulan tüm işlemleri yapabilecekler.