Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Milyonlarca kişi heyecanla bekliyordu: Kulislerden flaş bilgi sızdı! Asgari ücret zammı belli oldu

Milyonlarca kişini beklediği asgari ücret zam oranının belli olduğu iddia edilirken Aralık ayının ikinci haftasında toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gerçekleştireceği 3 toplantı sonrası belirlenen rakamı duyuracağı paylaşıldı. 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret için nefesler tutuldu.

BAKAN BİLGİN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Asgari ücret zammı için önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin açıklamalarında “Dile getirilen birçok rakam var. İşletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışındayız. Hayali değil gerçekçi bir rakam olacak. Çalışan maaşları yüzünden işletme kapısına kilit vuracak bir rakam olmayacak. Zam oranı çalışan ve işverenlerle yapılacak anketlerle belirlenecek” ifadelerine yer vermişti.

YÜZDE 50 ZAM GÖRÜNDÜ

Konu ile ilgili olarak İşveren ve yetkililer arasında yapılan görüşmeler tam gaz devam ederken kulislerde konuşulanlara göre, asgari ücret taraflarının ara ara görüştüğü, çeşitli istişareler yaptığı belirtildi. Bununla beraber “Peki asgari ücrete yüzde 50 zam gelir mi?” sorusuna yanıt aranıyor. Bu noktada dev şirketler bu zam oranına yeşil ışık yaktı ve asgari ücrete yüzde 50 zam görüldüğü vurgulandı.

Bilindiği gibi mevcut durumda Asgari ücret şu an net olarak 5.500 TL ve yüzde 50 zam gelmesi halinde bu rakam 8.250 TL olacağı paylaşılıyor. Ayrıca işverenlerin bu tutara sıcak baktığı ifade edilerek asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması ile işverenin maliyeti de yaklaşık 4 bin TL olacağı aktarılıyor.