Ekonomi

Milyonlarca Memur ve Çalışan Bunu Bekliyordu! Bakan Bilgin Açıkladı!

Çalışan ve memurun merakla beklediği AGİ ve 3600 ek gösterge için peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge için çalışmaların hızla devam ettiğini bildirmişti. Dün gerçekleşen kabine toplantısı ardından Bakan Bilgin yeniden önemli bir açıklamada bulundu. İşte 3600 ek gösterge ve AGİ açıklamasının detayları…

Mayıs Ayında Meclis’te Olacak!

3 Ocak 2022 tarihinin ardından Ocak ayında 2. kez dün kabine toplantısı gerçekleşti. Kabine toplantısında ekonomi ‘den koronavirüse birçok gündem maddesi vardı. Toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, milyonların aklına takılan 3600 ek gösterge ve AGİ sorularına açıklık getirdi.

3600 ek gösterge için çalışmaların devam ettiğini Mayıs ayında Meclis’e getirilmesinin planlandığını bildiren Bakan Bilgin;

“Diğer bakanlıklarla çalışmalarımızı başlattık, bitireceğiz. Düzenleme mayısta Meclis’te olacak. Kurumlar arası görüşme, teknik çalışma yapılıyor. Şubatta buna ilişkin bir açıklama yapılabilir. Statüleri yeniden adil bir şekilde çalışıyoruz. Adalet duygusunu zedelemeyen bir düzenleme yapmak istiyoruz. Diyelim ki il müdürü 3 bin 600 ek göstergeli ama ona bağlı bir memur 3 bin 600 ek göstergeli olmaz. 3 bin 600 diyoruz ama onların dışında farklı rakamlar, ek göstergeler koyabiliriz. Düzenleme Meclis’ten çıktıktan sonra hemen yürürlüğe girecek.”  ifadelerini kullandı.

AGİ parası için akıllara takılan sorulara da cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işverenin yanlış hesapladığını belirterek şu cümleleri kurdu; “Siz maaşınızı brüt değil net maaş üzerinden alıyorsunuz. İşvereniniz yanlış yapıyor. Ücretler geriye gidemez. Brüt maaş alsaydınız size o parayı vereceklerdi. Şu anda yapılan işlem yanlış, hukuka aykırı. İşverenleriniz o uygulamayı yapamaz. Maaşlarınız geriye gitmez. Yanlış hesaplama yapıyorlar, kanun çok açık.”

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası kamuoyuna yaptığı açıklamada 3600 ek gösterge için şu ifadeleri kulandı; “Öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planlıyoruz.”