Editörün SeçtikleriEkonomiGenelGündemKamu

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiriyor! Gözler bu saatte: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak!

Türkiye’de milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi için kritik gün geldi çattı! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün saat 14.00’te başlayacak toplantıda 3600 ek gösterge konusunu görüşecek.

Dün AKP Kızılcahamam Kampı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 ek gösterge çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söylemişti:

“Bilindiği gibi uzunca bir süredir çalışan ve emekli memurlarımızla ilgili 3600 ek gösterge diye bilinen bir hazırlık yürütüyoruz. Nihayet bu çalışmayı tamamladık ve meclisimizin takdirine sunma safhasına getirdik. Yarın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bu hazırlığı detaylarıyla açıklayacağım.”

EMEKLİ MAAŞ VE İKRAMİYELERİ ARTACAK

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın da 3600 ek göstergeyle ilgili taleplerine dair şu açıklamaları yapmıştı:

“Ek gösterge düzenlemesinde Genel Memnuniyetin Yolu Tazminat Yansıtma Oranlarını Yükseltmektir Kamu görevlilerinin ek göstergelerini gözden geçirmek ve adaletli bir düzenleme ile genel memnuniyet üretmek için gösterge kadar önemli bir diğer formül, Tazminat Yansıtma oranlarıdır.

Ek Gösterge artışı yapmak emekli maaşı ve emekli ikramiyesini artırmak için son derece önemlidir. 3600’ün altındaki göstergeler için eş değer bir şekilde tazminat yansıtma oranı artışı yapılmaz ise genel memnuniyet için önemli bir konu sorunlu bir konuya dönüşür.

3600 Ek Gösterge ve Göstergelerin yeniden düzenlenmesi amaçlı yapılan talep alma amaçlı toplantılarda, sadece belli meslek guruplarını değil tamamını kapsayacak şekilde tüm detaylarıyla beklentiyi aktardık. Talep ve beklentileri dikkate almış bir çerçevede teklifi bekliyoruz.

Teklifin de yapılacağı üçüncü toplantıyı Mayıs ayı içerisinde yapmak hedefiyle süreç işledi. “Toplantı ne zaman” soruları sorulmaktadır. Toplantının zamanını Bakanlığın hazırlıkları ve vereceği tarih belirleyecektir. Sosyal taraf olarak önemli oranda söyleyeceklerimiz paylaştık.”