Gündem

Milyonlarca sigortalı çalışanı ilgilendiriyor! SGK para iadesine başladı

Türkiye’de geçimini sağlayan SGK’lı tüm çalışanları ilgilendiren açıklama geldi. SGK sosyal medya üzerinden açıkladı.

Milyonlarca sigortalı çalışanı ilgilendiriyor! SGK para iadesine başladı- Türkiye 100 yılı ve Cumhuriyetin 100’üncü yılı kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) milyonlara sağladığı dev hizmeti açıkladı. Yapılan açıklama her çalışanı ilgilendiriyor. İşte detaylar…

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI İLE AÇIKLADI

SGK’nın resmi sosyal medya hesabından yaptığı duyuruya göre çalışma hayatında bulunan tüm sigortalı vatandaşların sağlığı için atağa geçildiği belirtildi. SGK yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Çalışma hayatında sigortalılarımızın sağlığını ön planda tutuyoruz. İş kazası ve meslek hastalığı yaşanması durumunda raporlu olduğu sürenin tamamını ödüyoruz.

ÖDEMEYİ NASIL ALIRIM?

SGK, sigortalı olarak çalışan tüm vatandaşların olası bir kaza ya da hastalık durumunda raporlu bulundukları süre boyunca her gün için rapor ücretlerini ödediğini söyledi. Peki bu ödeme nasıl alınır? Bu ödemeler yaşadığınız ve ikametgahınızın bulunduğu ildeki en yakın SGK şubeleri üzerinden temin edilir. Size en yakın SGK şubelerine giderek sağlık raporu, iş kazası raporuna ait belgeleri sunarak ödemeyi alırsınız.

işlem gerçekleştirme ya da detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların en yakın SGK şubelerine gitmeleri ya da SGK’nın resmi web adresini ziyaret etmeleri gerekiyor. Konuya ve ödemelere ait tüm detaylı bilgiler SGK’nın resmi adresi üzerinde ayrıntılı şekilde yer alıyor.